Deški zbor Schellenburg vabi …

Letošnje šolsko leto je bilo za Deški zbor Schellenburg in za marsikaterega od članov zbora že četrto, ko so bili torkovi popoldnevi namenjeni pevski vzgoji in skupnemu prepevanju, spoznavanju nove glasbene literature od gregorijanskega korala do sodobne zborovske glasbe. Seveda pa tudi druženju in športni sprostitvi med pavzami.

V tem letu je zbor doživel kar nekaj sprememb. Vodenje zbora je septembra prevzela Tereza Podlogar, posebnost letošnje zasedbe zbora pa je, da so glasovi nekaterih članov zbora iz deških že prerasli v fantovske. Zbor je tako dobil novo barvo in razširil svoj repertoar. S svojim petjem so obogatili bogoslužje, pripravili božični koncert in sodelovali na reviji otroških pevskih zborov.

Na letnem koncertu 28. maja v Ljubljani in 4. junija v Domžalah so nam mladi pevci predstavili izbor skladb, s katerimi smo se sprehodili skozi adventni, božični, postni in velikonočni čas, prisluhnili pa smo tudi delom mašnega ordinarija.

Foto: g. Mušič

S koncertoma so se tudi zahvalili Bogu za vse prejete darove, ki jim jih je Stvarnik zaupal v njihovem življenju ter za mnogo priložnosti, da jih lahko razvijajo.

 

Kako je bilo na koncertu v Domžalah, si lahko preberete tukaj in si ogledate celoten koncert.

 

 

Mladi pevci bodo veseli, če se jim bodo v prihodnjem letu pridružili še novi člani.

AVDICIJA bo v torek, 20. junija 2017 ob 16. uri v dvorani uršulinskega kulturnega centra v Ljubljani (vhod s Plečnikovega trga 1A, zraven Emonske kleti).

 

Več informacij: deskizbor.schellenburg@gmail.com ali 041 278 138 (Gregor Klančič) 041 662 641 (s. Diana Novak).